Katie Piper!


Katie Piper (född år 1983, fyller 27år i slutet av 2010) är en tidigare brittisk modell och TV-presentatör. Hon var en ung och vacker flicka som planerade att satsa på en karriär inom media men år 2008 skedde något som förändrade hennes framtid.

Katie gick på en gata i London då en man (visades sig sen att han hette Stefan Sylvestre) gick imot henne. Katie trodde att mannen ville ha pengar men istället kastade han svavelsyra över hela hennes ansikte. Hela den här attacken hade planerats av Katies ex-pojkvän Daniel Lynch som tidigare även hade slagit och våldtagit henne. 

Både Daniel Lynch och Stefan Sylvestre greps och dömdes till flera års fängelse medan Katie fick kämpa med sina brännskador. Katie är idag blind på ena ögat och har fortfarande ett skadat ansikte, kommer nog aldrig se ut som hon en gång gjorde. Men hon anser själv att hon har haft tur som har fått bra med vård och stöd av både läkare, familj och vänner. Hon kan idag säga att hennes ansikte är vackert och pratar nu ut om det som hände för att visa andra som har liknande skador att de inte är ensamma. 

(Källa: Wikipedia och kort dokumentär på YouTube)



WOW.. när jag läste om det här blev jag alldeles tung i hjärtat. För det första, hur kan det finnas så grymma människor som kan kasta syra i ansiktet på någon?! Katie själv sa i den korta dokumentären som jag såg på Youtube att hon trodde att hon skulle dö den dagen. Dessa män kanske bara får mellan 12-15 års fängelse medan Katie är skadad för resten av livet, vem kan säga att de inte kan vara en fara för de övriga människorna i samhället?! När de kommer ut så kan de skada en annan ung flicka?! När jag läste Katie Pipers historia så hade jag svårt att tänka mig att "alla förtjänar en andra chans".

Det andra som tyngde mitt hjärta, men på ett bra sätt är att Katie Piper faktiskt kan le idag. Efter allt som hon har behövt gå igenom så kan hon ändå skratta och vara positiv. Jag tror säkert att hon har jobbiga dagar hon också men just att hon vågar .. ta för sig världen igen.Det är väldigt inspirerande och beundransvärt.


Kissie!

Kollade in Kissie´s blogg  nyss. Fan, vad söt hon var innan hon opererade sig och gud vet allt hon gjorde;) hehe. Helt naturlig på denna bild jue:
Ska plugga nu. Puss<3333

Helgen!;)

Sammanfattning av helgen:
I fredags var det disco:) som vi anordnade:) askul var det. Fettsynd var det om en liten tjej som inte hade några kompisar och ville ringa hem:(. Var astrött efter discona.
I lördags åkte jag till Ikano med mamma. Köpte brun ögonskugga, volympuder, lösnaglar, deo, kam (asbra att tupera håret med en kam ist för en borste). Senare kom Julia och sov hos mig. Fixade varandras hår:) MÅSTE verkligen köpa ny plattång, plattorna har blivit bruna:(. Nån som vet vart man kan köpa en bra plattång som inte är allt för dyr??
Idag: Julia åkte hem typ vid 9. Tog lugnt och kollade på TV:) Kl halv 12 typ cykla jag till SAAB och spela tennis. Först med Anna och Stafan sedan mamma och sedan Gustav eller Marcus eller vad han nu heter;) Cyklade hem sen och satte mig vid datorn. Har ätit lite och ska räkna matte snart.
Imorgon ska jag väl klippa mig kanske:
Ska spela tennis imorgon också med Anna:)
herrå<33:)

Godmorgon

Vaken nurå!:) Gjorde ett inlägg igår som kommer upp nu:) hihi, coolt. haha:)
Ska väl äta frukost nu. Puss<3

Godmorgon

Har vaknat typ för 5 min sen ska iväg till tennismatch i vimmerby. puss<3

nu kommer det nån bild:)


Sitter och lyssnar på Bumpy Ride-Mohombi bästa låten asså:) Ska dra till Märta snart. Tar nog bussen fast det är bar typ 10 minuter härifrån om man cyklar;) Blev ingen tennis med Henny för det var fullt:( Men men
här kommer några egopiix:
OSMINKAD!:O
Bussen går 5 min över halv så måste skynda mig nu. Puss<33

Märta sov ju över hos mig:) skulle egentli...

Märta sov ju över hos mig:) skulle egentligen gått till stan men hon var tvungen att åka hem:( men kommer ju träffa henne kl 4 ikväll:) nu har jag ätit lite och ska sticka iväg till tennisen och spela med Henny:) sedan blir det väl att åka hem och plugga lite och sedan till märta:) och senare blir det kanske tenni igen med jonas:) kram<33


Sitter på konfirmationen nu:) har tråkigt ...

Sitter på konfirmationen nu:) har tråkigt men det är ändå kul:) idag i skolan gjorde vi inte så mycket, hade avsked för märta:( hon börjar ju på engelska på måndag:( alla grät typ:( men sen efter så gick vi till märta och sedan hit:) vi sjöng och så. Ser på ice age 3. Tråkigt har man då. Skriver mer imorgon:) puss<3


Godmorgon bloggen:) Vaknade nyss. Ska käka...

Godmorgon bloggen:) Vaknade nyss. Ska käka frukost och sedan fixa mig. Kram<3


Såg nyss på söderling matchen. Han vann...

Såg nyss på söderling matchen. Han vann:) fettkul:) har inte bloggat på typ 2 dagar för jag har tränat ganska mycket tennis och kommit hem sent eller ganska iallafall;) och varit jättetrött. Imorgon är det skola sen ska jag på konfirmation:) ska testa en gång i ansgarskyrkan:) nån som ska konfirmera sig där? Hörs imorgon:) puss<33


Imorgon ska jag gå till skolan. Börjar m...

Imorgon ska jag gå till skolan. Börjar med franska kl 8. Efter det är det engelska kl 9 tror jag. Och sen är det no kl 10 typ och sedan mat:) och då slutar jag:D ska väl hem då och plugga lite sedan drar jag väl till stan och köper torrt schampo, fixar nagelförlängning kanske:) och tar hål i öronen kanske:) nån som vet var torrt schampo finns? Efter det sticker jag till gymmet och gymmar lite:) försöker få lite magrutor, Hehe:) Ligger i sängen nu. Godnatt sötisar;)<33


Hej:) idag har jag varit med mamma på sta...

Hej:) idag har jag varit med mamma på stan. Jag köpte en jacka på jc, strumpor på jc, linne på hm, block, pennskrin, 2 till block till mamma och min bror i julklapp, pennvässare från gallerix allt det 10 kr st. Bilder kommer nån dag, imorgon kanske:) slutar kl 11.40 imorgon för det är utvecklingssamtal på eftermiddagen och nästa måndag med:D fettskönt:) ska göra färdigt min läxa nu. Puss<33


Tennis!

Tja!:)
Idag har det varit skola som vanligt. Efter skulan var jag med Matilda och Märta. vi spelade fia med knuff, jag vann som vanligt hahahXD. Men sen efter ett tag var jag tvungen att sticka till tennisen, hade asbra serv idag;) spelade med några killar och sista halvtimmen typ 3-4 tjejer från tyskland också. De har höstlov nu så vi kör utbytesmatcher mot de typ:) Så imorgon ska jag gå upp kl halv 7 för det börjar kl 8 då vi ska spela matcher mot tyskarna:D sen åker de hem:( men typ nästa år ska vi t de tror jag. Hänger nog med då tror jag:)
Efter träningen stack jag till Märta och Matilda, gjorde lite saker hos henne. Sen stack jah hem och kollade på Idol, börjar gilla Olle:) Nån mer som gillar han?
Har glömt att berätta att jag har beställt en ny tennisväska, tröja, stötdämpare från nätet. Fick hem det idag. Skitfina saker:D TACK MAMMA!:D<333
Bilder kommer på det och vad jag fick när jag fyllde år. Hittade sladden t mobilen:D
Orkar inte skriva mera. Men ska lägga mig nu.
Puss hej<3333

Lovar att blogga mer!

Hej!:D
jag lovar att blogga mera. Har varit ganska mkt med skola, tennis och vänner. Måste ju hinna med allt;) Idag så var det ju skola:( var kul, men gjorde direkt inget särskilt. Hade bild efter lunch och sedan håltimme:)
Efter skolan stack jag till stan med Michelle, Märta, Matilda, Fabian och Hektor. Kul var det, tappade bort varandra men sedan hittade vi varandra på mc som tur var:) sedan gick Märta hem och efter typ en kvart gick jag hem;)
När jag kom hem, tog jag det lugnt och sedan räknade jag matte. Och nu sitter jag här. Ska äta kvällsmat nu, varma mackor muuums:)
Men ska dra nu. puusss<3<3

Tjaaa

Hej. Förlåt att jag inte har bligat på nästan en mönad. Kanske skriver lite konstigt för jag sitter hos mormor morfar och bloggar på philips iPhone. Ska fika nu. Pussssss

Tjaaa

Hej. Förlåt att jag inte har bligat på nästan en mönad. Kanske skriver lite konstigt för jag sitter hos mormor morfar och bloggar på philips iPhone. Ska fika nu. Pussssss

RSS 2.0